Διαχείριση του σχολικού άγχους

Posted by: | Posted on: Ιουνίου 5, 2015
Η Ε΄τάξη του σχολείου μας ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Διαχείριση του σχολικού άγχους». Οι μαθητές με τις εκπαιδευτικούς Αγγελική Τσιρογιάννη και Μαίρη Τζιώλα διαπραγματεύτηκαν για ένα τρίμηνο το θέμα του σχολικού άγχους.

Διαχείριση σχολικού άγχους 004    Διαχείριση σχολικού άγχους 019

Αρχικά συλλέξαμε στοιχεία και τα αναλύσαμε, τα μελετήσαμε και συζητήσαμε πολύ γύρω από το θέμα. Τα παιδιά δουλεύοντας τόσο ατομικά όσο και ομαδικά αντιλήφθηκαν τις διαστάσεις του θέματος και τους τρόπους διαχείρισής του.

Διαχείριση σχολικού άγχους 013    Διαχείριση σχολικού άγχους 014

Διαχείριση σχολικού άγχους 015    Διαχείριση σχολικού άγχους 016

Διαχείριση σχολικού άγχους 017

Πραγματοποιήθηκαν δράσεις όπως συλλογή πληροφοριών και παρουσίασή τους στην τάξη, «υιοθεσία» των παιδιών του νηπιαγωγείου, επίσκεψη στο νηπιαγωγείο, αποστολή επιστολής στα «πρωτάκια» που αναμένουμε τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Διαχείριση σχολικού άγχους 001   Διαχείριση σχολικού άγχους 006

Διαχείριση σχολικού άγχους 007   Διαχείριση σχολικού άγχους 009
Τα παιδιά ασχολήθηκαν με το θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον και με μεγάλη χαρά αλλά και συγκίνηση επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο που είχαν και τα ίδια φοιτήσει. Με προσμονή περιμένουμε τους μικρούς μαθητές της πρώτης να τους υποδεχτούμε το Σεπτέμβριο στο καινούριο για αυτούς σχολικό περιβάλλον ώστε να συμβάλλουμε στην εξάλειψη του άγχους προσαρμογής τους.